RUKOMETAŠICE BUDUĆNOSTI

Nakon nominacija u muškoj konkurenciji, Handball-Planet.com objavio je i listu ženskih nominacija kada je u pitanju izbor za najbolju mladu igračicu planete i postavu svjetskog rukometa u generaciji 1998. i mlađe.

U konkurenciji su dvije igračice Budućnosti – pivot Tatjana Brnović i golmanka Anastasija Babović.

Na listi nominovanih je i doskorašnja igračica našeg tima i nova crnogorska reprezentativka Matea Pletikosić.

U konkurenciji su ukupno 32 igračice, odnosno po četiri na svakoj poziciji. Izbor kandidata su izvršili novinari iz različitih država.

Posjetioci sajta Handball-Planet.com mogu da glasaju do 25. juna.

0 comments

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

 • Zajedničkim pristupom očuvati jegulju
  on 09/07/2020 at 22:23

  Očuvanju jegulje, koja predstavlja ugroženu riblju vrstu, jedino je moguće doprinijeti zajedničkim pristupom svih država Evrope i primjenom Direktive Evropske unije (EU), kojom je uređeno to pitanje.

 • Perović predložena za dekanicu Arhitektonskog fakulteta
  on 09/07/2020 at 22:10

  Vijeće Arhitektonskog fakulteta Univerziteta Crne Gore (UCG) predložilo je Svetlanu Perović za dekanicu te univerzitetske jedinice, za mandatni period 2020 - 2023. godine.

 • Mirnim protestima pokazujemo demokratski kapacitet
  on 09/07/2020 at 22:00

  Premijerka Srbije Ana Brnabić poručila je večeras da je Srbija uvijek otvorena za mirine proteste, jer time pokazuje svoj demokratski kapacitet, ali da smatra da zbog epidemije koronavirusa ovo nije vrijeme za njih.

 • Nemire izazvale paravojne strukture SNS-a
  on 09/07/2020 at 21:51

  Povod za okupljanje u Beogradu nije uvođenje policijskog časa, već ukupna atmosfera i bijes naroda zbog ponašanja vlasti, kazao je u emisiji "Šofrovizija", na TVCG, vojnopolitički analitičar, Aleksandar Radić. Kao neko ko je prisustvovao okupljanju, Radić kaže da je svjedok da su nemire izazvale paravojne bezbjednosne strukture, koje je angažovao Vučićev SNS, kako bi se prisutni prikazali kao huligani.

 • I večeras protesti širom Srbije
  on 09/07/2020 at 21:33

  U nekoliko gradova Srbije, Beogradu, Novom Sadu, Vranju, Čačku i Kraljevu građani su i danas, treći dan za redom, izašli na ulice u znak protesta zbog najavljenih novih mjera za suzbijanje koronavirusa. U Beogradu se okupilo nekoliko hiljada građana, većina je sjedjela na platou ispred Skupštine Srbije. Portal Nova.rs javlja da je situacija u jednom trenutku bila tenzična.

 • Vodosnabdijevanje i GP Ckla - Zogaj važni projekti
  on 09/07/2020 at 21:11

  Rješavanje pitanja vodosnabdijevanja i otvaranje graničnog prelaza Ckla - Zogaj su suštinski važni projekti za područje Ostrosa i Šestana, istakao je predsjednik Opštine Bar Dušan Raičević.

 • Sjutra konsultativno saslušanje kandidata
  on 09/07/2020 at 20:38

  Odbor za politički sistem, pravosuđe i upravu sjutra će održati konsultativno saslušanje kandidata prijavljenih na javni poziv za izbor četiri člana Sudskog savjeta iz reda uglednih pravnika.

 • Paskal Donohju novi predsjednik Eurogrupe
  on 09/07/2020 at 19:45

  Irski ministar finansija Paskal Donohju (Paschal Donohoe) izabran je za novog predsjednika Eurogrupe, saopšteno je iz Evropskog savjeta. On je na tom mjestu naslijedio portugalskog ministra finansija Marija Sentena.

 • Radovi na kolektoru ugrožavaju Novljane
  on 09/07/2020 at 19:17

  Mještani dijela Bijele na Hercegnovskoj rivijeri, protestnim okupljanjem pokušavaju da skrenu pažnju nadležnih na problem koji imaju zbog radova na opravci novog kolektora na šetalištu. Otpadne vode se, kako svjedoče, izlivaju u more, a nezaštićeno i neobilježeno gradilište prijeti da se dalje uruši, ugrozi kuće i živote.

 • "Ne bavimo se predizbornim temama"
  on 09/07/2020 at 19:05

  Mitropolija crnogorsko-pirmorska saopštila je da se ne bavi predizbornim stranačkim temama, niti inicira susrete političkih partija na temu predstojećih izbora.

 • "Razlike u opoziciji ne vode do jedinstvene liste"
  on 09/07/2020 at 18:53

  To što se opozicija nije dogovorila o jedinstvenoj izbornoj listi, bilo je očekivano, smatra analitičar Srđan Vukadinović. Sve i da su se dogovorili, kasnije bi se pojavili problemi, jer bi čelnici opozicije bili marginalizovani. Vukadinović kaže i da jedinstvena lista nije moguća zbog ogromnih razlika i sukoba između opozicionih čelnika, a opoziciji savjetuje da na izbore izađe u što manjem broju kolona.

 • Papa čestitao Dan državnosti CG
  on 09/07/2020 at 17:26

  Poglavar Rimokatoličke crkve papa Franjo uputio je čestitku predsjedniku Crne Gore, Milu Đukanoviću, povodom 13. jula - Dana državnosti Crne Gore.

 • LP predlaže Zakon o zabrani fašističkih organizacija
  on 09/07/2020 at 15:05

  Liberalna partija, sa koalicionim partnerima predložiće Skupštini Zakon o zabrani fašističkih, neofašističkih i vojnih nacionalističkih organizacija i upotrebe njihovih simbola. Zakon će, kako su saopštili, predložiti u susret 13. julu Danu državnosti i antifašističkog ustanka naroda Crne Gore.

 • Otvaranje poglavlja odličan signal za politiku proširenja
  on 09/07/2020 at 14:42

  Otvaranje posljednjeg pregovaračkog poglavlja odličan je signal za crnogorsku politiku proširenja u cjelosti, poručila je ambasadorka Litvanije u Crnoj Gori Jurate Raguckiene.

 • "Brzina CG institucija primjer za Evropu i svijet"
  on 09/07/2020 at 14:19

  Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović primio je akreditivna pisma novoimenovanih ambasadora Republike Litvanije Jurate Raguckiene i Republike Irske Ronana Gargana. Nakon ceremonije prijema akreditivnih pisama, pojedinačno je primio ambasadore i uz dobrodošlicu im poželio uspješno obavljanje diplomatske misije u Crnoj Gori u cilju unaprjeđenja međudržavnih odnosa.

 • "Opozicija sa SPC dogovara izbornu platformu"
  on 09/07/2020 at 14:16

  Poslanik DPS-a Andrija Nikolić kazao je da u opoziciji postoji pojačana nervoza, jer imaju nedostatak demokratskih kapaciteta da postignu dogovor o izbornom nastupu.

 • Vlada spremna da izda garanciju za Opštinu Budva
  on 09/07/2020 at 14:07

  Predstavnici Vlade i predsjednik Opštine Budva Nikola Divanović zaključili su danas da je hitna finansijska konsolidacija Opštine osnovni preduslov njenog daljeg razvoja i funkcionisanja s obzirom na činjenicu da prethodna vlast nije riješila nagomilani dug od više desetina miliona eura, saopšteno je iz Vlade.

 • "Građani traže jedinstvo, Bečiću razmisli"
  on 09/07/2020 at 13:36

  Građani Crne Gore traže jedinstvenu opozicionu listu, kazao je u Skupštini poslanik DF-a Nebojša Medojević i pozvao lidera Demokrata Aleksu Bečića da, kako je kazao, još jednom razmisli.

 • Obrazovanje u posebnom fokusu programa Socijaldemokrata
  on 09/07/2020 at 12:51

  Potpredsjednik Socijaldemokrata Crne Gore Damir Šehović poručio je mladima da od sistema i političara uvijek zahtijevaju održanje obećanja i nagrađivanje znanja i truda, te da je obrazovanje u posebnom fokusu programa Socijaldemokrata koji je u izradi.

 • CDT: Potrebna efikasna provjera potpisa podrške
  on 09/07/2020 at 11:40

  Centar za demokratsku tranziciju (CDT) pozvao je političke subjekte da poštuju crnogorske zakone i osiguraju da u prikupljenim potpisima za verifikaciju izborne liste ne bude falsifikata i zloupotrebe ličnih podataka.

 • Odgođena naplata 45 miliona poreza
  on 09/07/2020 at 07:51

  Oko 10.000 poreskih obveznika odgodilo je naplatu prispjelih obaveze u ukupnom iznosu od 45 miliona eura, kazala je Milica Vuletić iz Poreske uprave.

 • Od podmorskog kabla 5,8 miliona eura
  on 09/07/2020 at 06:03

  Crnogorski elektroprenosni sistem (CGES) je u prvih šest mjeseci na osnovu efekta od komercijalne upotrebe podmorskog energetskog kabla između Crne Gore i Italije prihodovao 5,8 miliona eura, saopšteno je iz ove elektroenergetske kompanije.

 • Svaki deseti stanovnik ima životno osiguranje
  on 09/07/2020 at 05:40

  Broj aktivnih polisa životnog osiguranja na kraju 2019. godine iznosio je 62.308, a građani su lani potpisali novih 21.600 polisa, pokazuje godišnji Izvještaj Agencije za nadzor osiguranja koji se nalazi u skupštinskoj proceduri.

 • Za mala i srednja preduzeća 85 miliona eura pomoći
  on 08/07/2020 at 13:15

  Evropska banka za obnovu i razvoj (EBRD) i Evropska unija (EU) povećavaju podršku malim i srednjim preduzećima (MSP) na Zapadnom Balkanu, pružanjem dodatnog finansiranja, nakon izbijanja pandemije koronavirusa.

 • Jonica: Šta ima novo oko Buljarice?
  on 08/07/2020 at 13:01

  Predsjednica Socijalista Crne Gore Snežana Jonica pitala je premijera Duška Markovića, koji nakon ostavke Pavla Radulovića koordinira resorom održivog razvoja i turizma, ima li šta novo oko lokaliteta Buljarice.

 • Novi modeli za bolju brigu o šumama
  on 08/07/2020 at 12:57

  Program reorganizacije koncesionog korišćenja šuma, koji je nedavno usvojila Vlada, predviđa osnivanje privrednog društva "Šume Crne Gore DOO" koje će gazdovati državnim šumama na novim osnovama, saopštio je državni sekretar za šumarstvo i drvnu industriju Milosav Anđelić. On je u Jutarnjem progamu TVCG istakao da je osnovna novina prodaja drvne mase na šumskim stovarištima putem Berze drveta, što će stvoriti uslove da više preduzeća iz oblasti drvoprerade, posebno manjih, dođe do potrebne sirovine za proizvodnju, a što se, kako je kazao, javljalo kao problem u prethodnom periodu.

 • "Nema radne snage, nadničari duplo skuplji"
  on 08/07/2020 at 07:06

  Mještanima Tuzi koji se u najvećem broju bave i žive od poljoprivrede, ove godine ništa ne ide na ruku. Pored stalnog problema sa uvozom i plasiranjem proizvoda poljoprivrednici “muku muče” i sa nedostatkom radne snage zbog zatvaranja granica sa Albanijom odakle je dolazio najveći broj nadničara.

 • U junu neznatno manje nezaposlenih
  on 07/07/2020 at 22:36

  U Crnoj Gori je na kraju juna bilo 41,89 hiljada nezaposlenih, što je 0,7 odsto manje nego u maju, pokazuju podaci Zavoda za zapošljavanje (ZZZ).

 • Solana nije državna, Opština da vodi računa o akcionarima
  on 07/07/2020 at 22:09

  Eurofond, Trend i Cama ukazali su na potrebu da Opština Ulcinj koja ima namjeru da preuzme privatnu imovinu Solane "Bajo Sekulić" ima na umu i obeštećenje akcionara, a podsjećaju i na postojeći stečaj u tom preduzeću.

 • Za bankarstvo i tržište kapitala po evropskim standardima
  on 07/07/2020 at 14:52

  Ministarstvo finansija Crne Gore i Konzorcijum institucija iz država EU, realizovali su projekat vrijedan milion 410 hiljada eura za podršku regulaciji finansijskih usluga u Crnoj Gori. Projektnim aktivnostima izrađena je regulativa koja je usklađena s evropskim propisima u oblasti bankarstva, osiguranja i tržišta kapitala. Pripremljen je i set zakonskih riješenja kako bi se ojačali nadzor i regulacija na tržištu kapitala.