Error fetching full content with error: 500 ([unable to retrieve full-text content])

0 comments

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

 • "BS pokazala da doprinosi funkcionisanju sistema"
  on 23/11/2020 at 14:17

  Bošnjačka stranka danas je podržala izmjene Poslovnika Skupštine Crne Gore, koje će omogućiti poslanicima glasanje na daljinu. Na ovaj način, BS je još jednom pokazala da želi da doprinese funkcionisanju institucija sistema, bez obzira bila dio vlasti ili opozicije, poručio je šef kluba poslanika BS Ervin Ibrahimović.

 • Ekonomska stabilnost uvijek prioritet DPS-a
  on 23/11/2020 at 13:35

  Ekonomska stabilnost države i standard građana prioriteti su Demokratske partije socijalista (DPS) bez obzira obzira da li se nalazi na vlasti ili u opoziciji, kazao je kandidat za poslanika sa liste "Odlučno za Crnu Goru! DPS – Milo Đukanović" Radule Novović.

 • "Glasaćemo za novu vladu"
  on 23/11/2020 at 13:22

  Poslanici Nove srpske demokratija (NSD) glasaće u Skupštini za novu crnogorsku vladu, kazao je lider te stranke Andrija Mandić, navodeći da je čudno da se 15 dana pred izbor ne zna ko su sve članovi novog kabineta.

 • Sastav Vlade biće poznat do petka
  on 23/11/2020 at 13:02

  Kompletan sastav nove Vlade biće poznat do petka, kazao je mandatar Zdravko Krivokapić, navodeći da će ispoštovati rok da tri dana prije početka sjednice Skupštine dostavi parlamentu predlog sastava i ekspoze.

 • Vlada u tehničkom mandatu odgovorno pristupa poslu
  on 23/11/2020 at 12:46

  Sastanak sa kandidatima za ministre, još jedna je potvrda da Vlada u tehničkom mandatu maksimalno odgovorno pristupa svom poslu, napisao je na Tviteru portparol DPS-a Miloš Nikolić.

 • Poslanici oboljeli od kovida glasaće na daljinu
  on 23/11/2020 at 11:54

  Poslanici kojima je, zbog vanredne situacije izazvane epidemijom kovid - 19, ograničena sloboda kretanja, moći će da glasaju na sjednicama Skupštine i njenih radnih tijela na daljinu, predviđeno je dopunama Poslovnika, koje je danas usvojio crnogorski parlament.

 • DF opozicija i DPS-u i totalitarnom sistemu
  on 23/11/2020 at 10:12

  Lider Pokreta za promjene (PzP) Nebojša Medojević saopštio je da Demokratski front nije samo opozicija DPS-u, već i totalitarnom sistemu koji su komunisti gradili 45 godina.

 • ''Vjerujem da će nova Vlada biti izabrana 2. decembra''
  on 23/11/2020 at 09:15

  Čvrsto vjerujem da će nova Vlada biti izabrana na sjednici 2. decembra, i očekujem da će njen koncept, iako različit od onog koncepta koji je prvobitno dogovoren, imati podršku da se uhvati u koštac sa nagomilanim problemima i da će znati da odgovori na komplikovane izazove zdravstvene i ekonomske prirode, kazao je predsjednik Skupštine Crne Gore i predsjednik Demokratske Crne Gore, Aleksa Bečić, na online konferenciji u organizaciji Evropske narodne partije (EPP).

 • Partije da imenuju odgovornije predstavnike u DIK-u
  on 23/11/2020 at 09:15

  Centar za građansko obrazovanje (CGO) pozvao je parlamentarne političke partije da prilikom imenovanja svojih predstavnika za novi saziv Državne izborne komisije (DIK), shodno nedavno otvorenoj proceduri, vode računa da to budu oni članovi koji će se odgovorno odnositi prema zakonu i budžetskim sredstvima.

 • Vlada niti ekspertska, niti bez političara
  on 23/11/2020 at 06:18

  Albanska lista je prihvatanjem poziva za razgovor o učešću u vladi potvrdila da potpuno samostalno vodi politiku, a neprihvatanjem tog učešća da nećemo da budemo bilo čiji demokratski alibi za vanjsku upotrebu, jer izgleda da je to bio cilj poziva trojne koalicije, a posebno mandatara koji početnički vodi ovaj proces – kazao je, u intervjuu Pobjedi, Genci Nimanbegu, jedan od lidera albanske koalicije “Genci Nimanbegu-Nik Đeljošaj“.

 • Ličnom odgovornošću da sačuvamo plate i penzije
  on 23/11/2020 at 17:00

  Radna mjesta i plate zaposlenih, a samim tim i penzije i socijalna davanja, možemo sačuvati jedino poštujući propisane mjere, bez izuzetka, poručila je ministarka ekonomije Dragica Sekulić.

 • Krivokapić ne očekuje opstrukcije u koncipiranju budžeta
  on 23/11/2020 at 16:41

  Buduća vlada, prema riječima njenog mandatara Zdravka Krivokapića, ne očekuje opstrukcije u vezi koncipiranja budžeta za narednu godinu, već saradnju koja bi trebalo da doprinese poboljšanju života građana Crne Gore.

 • Pandemija uticala na pad prihoda u mesnoj industriji
  on 23/11/2020 at 15:39

  Pandemija koronavirusa je u mesnoj industriji direktno uticala na pad prihoda, jer su preduzeća iz te oblasti svoje proizvode, pored izvoza, najviše plasirali u vrijeme turističke tražnje, ocijenili su iz Privredne komore (PKCG).

 • "Ekonomska situacija ozbiljna, dobro je što smo počeli dijalog"
  on 23/11/2020 at 14:55

  Prvi sastanak predstavnika Ministarstva finansija s kandidatima za ministre o aktuelnoj ekonomskoj situaciji i stanju u javnim finansijama protekao je u konstruktivnom razgovoru, a biće nastavljen u srijedu. Ni kandidati za nove ministre, kao ni iz Ministarstva finansija, nijesu otkrivali detalje razgovora. Milojko Spajić, kandidat za ministra finansija kaže da je dobro što su počeli dijalog, jer je situacija u državi ozbiljna.

 • Sastanak bio konstruktivan, nastavak u srijedu
  on 23/11/2020 at 12:07

  Sastanak predstavnika Ministarstva finansija i kandidata za ministre o aktuelnoj ekonomskoj situaciji i stanju u javnim finansijama protekao u konstruktivnom razgovoru, te će isti biti nastavljen u srijedu, 25. novembra, saopšteno je iz Ministarstva finansija.

 • Skuplje sve vrste goriva u CG
  on 23/11/2020 at 11:41

  Sve vrste goriva poskupiće od ponoći, saopšteno je iz Ministarstva ekonomije.

 • Počeo sastanak o Nacrtu budžeta za 2021.
  on 23/11/2020 at 10:34

  Sastanak predstavnika Ministarstva finansija i kandidata za ministre o Nacrtu budžeta za narednu godinu, kao i o svim pitanjima važnim za finansijsko-ekonomsko stanje države, počeo je u tom Vladinom resoru, potvrđeno je agenciji Mina-business.

 • Javne finansije biće u funkciji građana
  on 23/11/2020 at 10:05

  Nakon Skupštine i buduća Vlada preduzima prve korake ka tranziciji vlasti u Crnoj Gori. Cilj nam je da državne finansije, i sa prihodne i sa rashodne strane, učinimo javnim i da ih stavimo u funkciju svih građana i privrede Crne Gore, kazao je kandidat za ministra kapitalnih investicija Mladen Bojanić.

 • Finansije u Nikšiću veoma stabilne
  on 23/11/2020 at 06:34

  Stanje finansija u nikšićkoj kasi je veoma stabilno, što daje dodatnu snagu i optimizam u odnosu na brojne aktuelne i buduće izazove koji su pred nama, saopštio predsjednik Opštine Nikšić Milutin Simović.

 • Najzaduženija Budva, najmanje duguju Plužine
  on 23/11/2020 at 05:16

  Opština Budva trenutno je najzaduženija crnogorska opština, jer duguje ukupno 39,3 miliona eura, pokazuju zvanični podaci, pišu Dnevne novine.