• "Plan rasta treba da ubrza sprovođenje dogovorenih reformi"
    on 26/04/2024 at 06:01

    Usvajanje Plana rasta za Zapadni Balkan ujedno je i posljednji korak ka uspostavljanju instrumenta vrijednog šest milijardi eura, koje će do 2027. biti na raspolaganju našem regionu. Koizvjestilac Karlo Resler za TVCG ističe da bi taj mehanizam trebalo da ubrza sprovođenje dogovorenih reformi po jasno definisanim kriterijumima. Analitičari, s druge strane, smatraju da u Crnoj Gori postoji trenutak koji treba iskoristiti i ukoliko se zadrži reformski kurs da se može povući i novac koji druge zemlje ne iskoriste.

  • Pravosuđe kontaminirano, veting neophodan
    on 26/04/2024 at 05:46

    Da do sada preduzete reforme u pravosuđu nijesu bile dovoljne da zaživi pravna država, ocjenjuje advokat Branislav Lutovac. Stoga poručuje da je krajnji trenutak za suštinske promjene.

  • Pravi se predstava od namjerne pogrešne interpretacije Đukanovićevog intervjua
    on 25/04/2024 at 20:54

    Demokratska partija socijalista (DPS) saopštila je da se "pravi predstava" od, kako tvrde, "namjerne pogrešne interpretacije" intervjua bivšeg predsjednika Crne Gore i DPS-a Mila Đukanovića, te da to predstavlja "novi primjer selektivnog i pristrasnog ponašanja" tužilaštva.

  • Vlada gasi Upravu za inspekcijske poslove
    on 25/04/2024 at 20:47

    Vlada je na današnjoj sjednici utvrdila Predlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o inspekcijskom nadzoru.

  • Budva opet mora dati pečat i biti vodilja razvoja cijele Crne Gore
    on 25/04/2024 at 20:42

    Budva, kao dio modernih svjetskih trendova, opet mora dati pečat i biti vodilja razvoja cijele Crne Gore, kazao je nosilac izborne liste "Budva može bolje!" prof. dr Nikola Milović, na večerašnjem predstavljanju te liste u Budvi.

  • O ratnim zločinima u Crnoj Gori se ćutalo, država da se suoči sa tim
    on 25/04/2024 at 20:08

    Država Crna Gora je malo uradila po pitanju rješavanja ratnih zločina, saglasni su sagovornici emisije "Argumenti" na TVCG.

  • Borba protiv pranja novca zajednički izazov i prilika za blisku saradnju CG i Njemačke
    on 25/04/2024 at 18:42

    Njemačka i Crna Gora imaju dosta zajedničkih bezbjednosnih izazova, zato ima puno smisla da se koordinisano bore sa otvorenim pitanjima na tom polju, saglasali su se predsjednik Vlade Milojko Spajić i izaslanik Savezne Vlade Njemačke za Zapadni Balkan Manuel Zaracin.

  • Tužilaštvo zatražilo od Antene M snimak intervjua sa Đukanovićem
    on 25/04/2024 at 18:36

    Više državno tužilaštvo tražilo je sinimak intervjua bivšeg predsjednika države Mila Đukanovića objavljenog na portalu Antena M u kojem je govorio, između ostalog, o tome da bi zbog posljednjih hapšenja nekadašnjih i sadašnjih visokih državnih funkcionera moglo biti osvete.

  • CG nema alternativu EU, političke partije evropske orjentacije da sarađuju
    on 25/04/2024 at 18:03

    Crna Gora, kao ni ostale države regiona, nemaju alternativu Evropskoj uniji i evropskim vrijednostima pa je, u tom pravcu, veoma važno da sve političke partije evroatlanske orjentacije i njihovi lideri sarađuju na tom putu, saglasni cu predsjednik Bošnjačke stranke (BS) Ervin Ibrahimović i ambasadorka Češke Republike u Crnoj Gori Janina Hrebičkova.

  • Odlučno koračamo ka sigurnoj evropskoj luci
    on 25/04/2024 at 17:26

    Za državu je najvažnije pravljenje kompromisa, važnih strateških dogovora i infrasturnih projekata, odnosno svega onog što ujedinjuje svakog čovjeka i zemlju koja želi građanski mir, društvenu stabilnost, ekonomski prosperitet i pravnu sigurnost, ocijenio je potpredsjednik Vlade, Aleksa Bečić.