Dramom “Mater” reditelja Jure Pavlovića rađenoj u koprodukciji Hrvatske, Srbije, Francuske i Bosne i Hercegovine sinoć je nastavljena Mojkovačka filmska jesen.

0 comments

You must be logged in to post a comment.

  • Potpisane Izmjene Granskog kolektivnog ugovora za ustanove učeničkog i studentskog standarda
    on 18/04/2024 at 20:10

    Ministarka prosvjete, nauke i inovacija Anđela Jakšić-Stojanović i predsjednica Samostalnog sindikata đačkih i studentskih domova Crne Gore Magdalena Kasalica, danas su potpisale Granski kolektivni ugovor o Izmjenama i dopunama Granskog kolektivnog ugovora za ustanove učeničkog i studentskog standarda.

  • Sajber robovlasništvo: Kako se zatočenici radnog logora u Mjanmaru primoravaju da varaju ljude na internetu
    on 18/04/2024 at 19:58

    Ravi, 25-godišnji IT radnik iz Šri Lanke, prokrijumčaren je u Mjanmar i odveden u tajni radni logor čiji upravnici govore kineski jezik. Kaže da je bio primoran da vara i traži novac od ljudi sa Zapada, ili bi ga tukli i mučili.

  • Uhapšen navodni ruski špijun koji je planirao atentat na Zelenskog
    on 18/04/2024 at 19:47

    Policija u Poljskoj je danas uhapsila muškarca zato je navodno špijunirao za rusku vojno obavještajnu agenciju (GRU) i zato što je navodno pristao da učestvuje u zavjeri za ubistvo ukrajinskog predsjednika Volodimira Zelenskog, saopštilo je danas poljsko tužilaštvo.

  • Prostor za jačanje ekonomske saradnje sa Saudijskom Arabijom
    on 18/04/2024 at 19:36

    Ministar vanjskih poslova Filip Ivanović boravio je u zvaničnoj posjeti Kraljevini Saudijskoj Arabiji, na poziv šefa diplomatije te zemlje princa Faisala bin Farhan Al Sauda. Ministar Ivanović je upoznao saudijskog kolegu sa vanjskopolitičkim prioritetima aktuelne vlade i glavnim ciljem - članstvom u Evropskoj uniji.

  • Bajden: Kanibali su mi pojeli ujaka
    on 18/04/2024 at 19:27

    Predsjednik Sjedinjenih Američkih Država (SAD) Džozef Bajden iznio je mogućnost da je njegov ujak koji je učestvovao u pacifičkoj kampanji tokom Drugog svjetskog rata možda postao žrtva kanibala, nakon što je njegov avion oboren iznad Nove Gvineje.

  • Iz NVO Bunt scena traže ostavku ili smjenu Janka Jelića
    on 18/04/2024 at 19:09

    NVO "Bunte scena" protestovala je, sa grupom građana, ispred Nikšićkog pozorišta, zahtjevajući ostavku ili smjenu umjetničkog direktora te kulturne ustanove Janka Jelića zbog stavova iskazanih u saopštenju kojim obrazlaže odluku da se predstava "Izložene" ne uvrstiti u repertoar Nikšićkog pozorišta.

  • Sjutra prohladno i uglavnom suvo
    on 18/04/2024 at 19:05

    U Crnoj Gori sjutra će biti uglavnom suvo. Na planinama moguća i susnježica.

  • Pogledajte kadrovske odluke Vlade
    on 18/04/2024 at 19:03

    Vlada Crne Gore je, na danas održanoj 26. sjednici razmotrila više kadrovskih pitanja.

  • "Nakon pobjede nad Đukanovićem počela demokratija unutar partija"
    on 18/04/2024 at 19:00

    Da li se u sjenci hapšenja i EU integracija, dešava prekompozicija političke scene, tema je emisije "Argumenti". Da li će situacija u Budvi biti indikator političkih kretanja na državnom nivou?

  • Da se krene u procesuiranje odgovornih za zločine u Kaluđerskom Lazu
    on 18/04/2024 at 18:54

    Na današnji dan, prije 25 godina, na području rožajskog sela Kaluđerski Laz stradalo je osam kosovskih civila, a više njih je ranjeno. U napadima od strane Vojske Jugoslavije, u periodu od aprila do juna, na nekoliko lokacija u rožajskoj opštini, ubijene su 22 osobe albanske nacionalnosti, među kojima je bilo djece, žena i starih.

  • Potvrđeni mandati novoizabranim predsjednicima opštinskih odbora
    on 18/04/2024 at 20:31

    Na juče održanoj sjednici Glavnog odbora DPS, potvrđeni su mandati novim predsjednicima opštinskih odbora koji su birani na lokalnim unutarstranačkim izborima na kojima je članstvo partije po prvi put u političkoj istoriji Crne Gore dobilo priliku da, neposrednim putem, izabere predsjednike opštinskih odbora u svojim sredinama, saopštili su iz Demokratske partije socijalista (DPS).

  • "Nakon pobjede nad Đukanovićem počela demokratija unutar partija"
    on 18/04/2024 at 19:00

    U Crnoj Gori dešava se prekompozicija političke scene, kao i potresi unutar partija i to je znak da je počela demokratija unutar partija, smatra izvršni direktor BIRN-a Vuk Maraš. Profesor na Fakultetu političkih nauka Beograd Miloš Bešić kaže da je to očekivano, te da se stabilnost nakon 30 godina vladavine DPS-a ne može očekivati preko noći. Jedan od osnivača Pokreta Preokret Srđan Perić ipak smatra da nije promijenjen sistem vlasti i da sudstvo nije slobodnije.

  • DPS: Iniciraćemo kontrolno saslušanje Bečića, Markovića i Novovića
    on 18/04/2024 at 17:55

    Iz Demokratske partije socijalista (DPS) poručili su da će tražiti da se pred skupštinskim Odborom za bezbjednost saslušaju potpredsjednik Vlade i koordinator BOK-a Aleksa Bečić, vrhovni državni tužilac Milorad Marković i specijalni državni tužilac Vladimir Novović, zbog svih okolnosti koje su pratile jučerašnju akciju SDT-a u Agenciji za sprečavanje korupcije.

  • "Posvećeni decentralizaciji i osnaživanju sistema lokalne samouprave"
    on 18/04/2024 at 17:46

    Posvećeni smo procesu decentralizacije i osnaživanju sistema lokalne samouprave u Crnoj Gori, poručio je ministar javne uprave Maraš Dukaj na sastanku sa direktoricom Kongresa lokalnih samouprava, Claudiom Luciani. Dukaj je, predstavljajući rad i prioritete Ministarstva javne uprave, naglasio važne oblasti i to Analizu funkcionisanja sistema lokalne samouprave, unapređenje Zakona o lokalnoj samoupravi i projektne aktivnosti za unapređenje digitalizacije na lokalnom nivou.

  • Pročitajte šta je Vlada usvojila na današnjoj sjednici
    on 18/04/2024 at 17:12

    Vlada je, na danas održanoj 26. sjednici kojom je predsjedavao premijer Milojko Spajić, utvrdila Predlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o besplatnoj pravnoj pomoći.

  • "Perović dozvoljavala korupcionaške radnje sebi bliskima"
    on 18/04/2024 at 16:58

    Svojevrsan je paradoks da je Jelena Perović sa čela ASK-a svojevremeno ne izbjegavala da vidi, nego dozvoljavala korupcionaške radnje sebi bliskih političkih krugova, vrha i dna DPS-a, koje je, sa pozicije građanske dužnosti, rado glasala, kazala je predstavnica Ujedinjene Crne Gore Marica Bulatović. Ona je navela da je paradoks i to što je "korumpirana žena dugo vremena, sa korupcijom na usnama i rukom u džepu", na čelu Agencije.

  • Predložili izmjene i dopune Zakona o besplatnoj pravnoj pomoći
    on 18/04/2024 at 15:38

    Vlada Crne Gore utvrdila je danas Predlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o besplatnoj pravnoj pomoći, kojim će biti prevaziđeni problemi u praktičnoj primjeni tog propisa.

  • "Prema Bošnjačkoj stranci, pravo manjina je ostvareno samo ako njima pripada"
    on 18/04/2024 at 15:27

    Iz Demokratskog saveza Albanaca poručili su da je, prema Bošnjačkoj stranci, pravo manjina ostvareno samo ako to pravo pripada njima, i upitali "zar takav odnos nije bio i prema izboru sudije Ustavnog suda".

  • "DSA da zbog kratkoročnih interesa ne urušava mukotrpno stečena prava"
    on 18/04/2024 at 15:05

    Bošnjačka stranka pozvala je kolege iz Demokratskog saveza Albanaca (DSA) da zbog, kako su rekli, kratkoročnih ličnih i partijskih interesa ne urušavaju prava koja su zajedno mukotrpno sticali. Oni su im poručili da su potpuno promašili oblast u kojoj je Poslovnikom ustanovljeno pravo poslanika manjinskih partija da imaju potpredsjednika Skupštine Crne Gore.

  • "Albanci poštuju Perović, možda joj pomognu ako je nešto oštetila"
    on 18/04/2024 at 14:37

    Ministar ekonomskog razvoja Nik Đeljošaj kazao je da Albanci u Crnoj Gori imaju veliko poštovanje prema uhapšenoj direktorici Agencije za sprečavanje korupcije (ASK) Jeleni Perović.