U prvih deset mjeseci prošle godine registrovano je 386 slučajeva napada u kojim je napadnuto 690 policijskih služebnika, što je rezultirao podnošenjem 83 krivične i 303 prekršajne prijave, saopštio je za Vikend novine predsjednik Sindikata Uprave policije Mladen Šuškavčević.

0 comments

You must be logged in to post a comment.

  • "Albanci poštuju Perović, možda joj pomognu ako je nešto oštetila"
    on 18/04/2024 at 14:37

    Ministar ekonomskog razvoja Nik Đeljošaj kazao je da Albanci u Crnoj Gori imaju veliko poštovanje prema uhapšenoj direktorici Agencije za sprečavanje korupcije (ASK) Jeleni Perović.

  • Abazović: Baš sam se naježio, čekam vas
    on 18/04/2024 at 14:15

    Reagujući na današnju odluku Vlade da Specijalnom državnom tužilaštvu (SDT) prosljedi dokumentaciju o sporazumu o lobiranju koji je bivša Vlada, na čijem je čelu bio Dritan Abazović, sklopila s kompanijom Bipartizan Solution Inc. iz Vašingtona, lider Abazović je kazao da su premijer i ministri stali u red sa Kavačkim klanom i i optuženima za šverc cigareta i zloupotrebu službenog položaja.

  • "Novović po nalogu supruge procesuirao Jelenu Perović"
    on 18/04/2024 at 13:53

    Specijalno državno tužilaštvo na čijem je čelu Vladimir Novović procesuiralo je direktoricu Agencije za sprečavanje korupcije Jelenu Perović kao posljedicu ličnog animoziteta prema njoj njegove supruge Lidije i želje da "Vijesti" i MANS konačno preuzmu kontrolu nad jednom od rijetkih državnih institucija koja je u posljednje četiri godine pokazala integritet i rezistentnost na medijski pritisak, tvrde u DPS-u.

  • Spremni za narednu fazu pregovora, možemo da računamo na podršku država članica EU
    on 18/04/2024 at 13:15

      Glavni pregovarač Crne Gore sa Evropskom unijom Predrag Zenović i ambasador Petar Marković, šef Misije Crne Gore pri EU, sastali su se danas u Briselu sa članovima Radne grupe za proširenje Savjeta EU (COELA), kako bi informisali o aktuelnim dešavanjima u procesu evropske integracije i izazovima na tom putu, s posebnim fokusom na rezultate u poglavljima 23 i 24, u svijetlu očekivanog Izvještaja o ispunjenosti privremenih mjerila (IBAR).

  • Za ulazak u EU 79 odsto, osam više nego 2022.
    on 18/04/2024 at 12:38

    Kada bi se danas održao referendum o ulasku Crne Gore u Evropsku uniju (EU), 79 odsto građana glasalo bi za ulazak, što je za osam odsto više nego 2022. To se navodi u istraživanju koje je rađeno od 2. februara do 4. marta ove godine za potrebe Centra za istraživanja Međunarodnog republikanskog instituta (IRI). Terensko istraživanje sproveo je IPSOS.

  • Hapšenje Perović ključni momenat u borbi protiv korupcije i organizovanog kriminala
    on 18/04/2024 at 12:30

    Hapšenje Jelene Perović, direktorice Agencije za sprječavanje korupcije (ASK), predstavlja ključni momenat u borbi protiv korupcije i organizovanog kriminala koji su dugo vremena razarali temelje naše države, saopštila je poslanica CIVIS-a Maja Vučelić.

  • "Crna Gora konačno da procesuira zločin u Kaluđerskom lazu"
    on 18/04/2024 at 12:20

    Izborom Vrhovnog državnog tužioca (VDT) stvorene su formalne pretpostavke da crnogorski pravosudni organi konačno procesuiraju ratni zločin u Kaluđerskom lazu, poručili su iz Bošnjačke stranke (BS) povodom 25. godišnjice tog zločina.

  • DPS: Crna Gora da sponzoriše Rezoluciju UN o genocidu u Srebrenici
    on 18/04/2024 at 11:29

    Demokratska partija socijalista podržala je inicijativu da Crna Gora sponzoriše Rezoluciju UN o genocidu u Srebrenici, koju su predstavnici nevladinih organizacija i pojedinci uputili premijeru Vlade Milojku Spajiću.

  • Vlada ponovo razriješila Artana Kurtija
    on 18/04/2024 at 11:24

    Vlada je na današnjoj sjednici ponovo razriješila Artana Kurtija, sa pozicije generalnog inspektora u ANB, potvrđeno je portalu RTCG u Vladi.

  • BS: Poslovnik se mora mijenjati konsenzusom
    on 18/04/2024 at 10:54

    Bošnjačka stranka pozvala je potpisnike predloga za izmjenu Poslovnika Skupštine Crne Gore, odnosno šefove klubova poslanika parlamentarne većine, da iz procedure povuku navedeni predlog, koji kako kažu, za cilj ima nametanje potpredsjednika Skupštine iz reda manjinskih partija.