• Unaprijedili znanja o praćenju brodova koji prevoze opasne terete
    on 26/04/2024 at 08:08

    Zaposleni u Upravi pomorske sigurnosti i upravljanju lukama (UPSUL) učestvovali su na obuci koju je organizovala Evropska agencija za pomorsku sigurnost (EMSA) u svom sjedištu u Lisabonu.

  • Zemlje Zapadnog Balkana moraju imati svoje mjesto u evropskim strukturama
    on 26/04/2024 at 08:04

    Ministar odbrane Crne Gore, Dragan Krapović, učestvovao je u Budimpešti na sastanku ministara odbrane država članica i posmatrača inicijative Odbrambena saradnja država Srednje Evrope i Zapadnog Balkana (CEDC+WB).

  • Predstavnici mljekara i farmera danas sa Jokovićem
    on 26/04/2024 at 07:59

    Predstavnici mljekara i farmera Crne Gore sastaće se danas sa resornim ministrom Vladimirom Jokovićem kako bi razgovarali o ponudi mljekare "Franco" iz Bosne i Hercegovine koja je prihvatila da otkupi višak mlijeka po 40 centi po litru.

  • Novi bord da ispita postupanje Ilinke Pavićević
    on 26/04/2024 at 07:56

    Ministarstvo saobraćaja i pomorstva nije zahtijevalo od novog Odbora direktora Željezničkog prevoza Crne Gore da se odmah raspiše javni konkurs za izbor novog izvršnog direktora te kompanije, saopšteno je iz tog resora.

  • Radnici Instituta Igalo danas očekuju tri zarade
    on 26/04/2024 at 07:50

    Radnicima Instituta "Dr Simo Milošević" danas bi trebalo da bude isplaćen novac za zarade koje im se duguju. U Sindikatu Instituta smatraju da će pomoć zaposlenima značiti mnogo ali da problemi te zdravstvene ustanove ostaju. Vjeruju da će tokom narednih dvadesetak dana ipak naći rješenje.

  • Izgradnja mostova sa njemačkom privredom velika šansa za razvoj
    on 26/04/2024 at 07:37

    Vlada želi da privuče kredibilne investitore iz partnerskih zemalja, a otvaranje predstavništva njemačkog Saveznog udruženja za ekonomski razvoj i vanjsku trgovinu (BWA) pomoći će u izgradnji mostova sa privredom te države, ocijenjeno je na sastanku u Berlinu.

  • Njemački političari srpskoj opozicijii: Izađite na izbore
    on 26/04/2024 at 07:34

    Predstavnici nemačkih parlamentarnih stranaka koji s kojima je DW razgovarao u principu slažu oko toga da vlada u Beogradu nije učinila ono što se od nje tražilo kako bi izbori 2. juna zaista bili fer, ali istovremeno pozivaju na to da se na izbore ipak izađe jer bi bojkot, smatraju, predstavljao veću štetu po demokratiju u Srbiji.

  • Mulen ruž: Jedra pala sa čuvenog pariskog kabarea preko noći
    on 26/04/2024 at 07:27

    Još nije jasan uzrok rušenja jedara sa krova svetski poznatog kabarea.

  • Fejzić: Srebrenica je vrednosno pitanje  
    on 26/04/2024 at 07:27

    Reis islamske zajednice u Crnoj Gori Rifat Fejzić u objavi na društvenoj mreži "X" pita se koju će stranu u odnosu na Rezoluciju o genocidu u Srebrenici zauzeti Crna Gora.

  • Situacija sa morbilima bolja od očekivane, brinu česta putovanja u Sarajevo
    on 26/04/2024 at 07:20

    Ekipa epidemiologa koja je bila u Rožajama nakon što je u toj opštini prije par dana registrovan drugi slučaj morbila u našoj zemlji zatekla je mnogo bolju situaciju od očekivane, kazala je epidemiološkinja Instituta za javno zdravlje (IJZCG) Milena Popović Samardžić. Epidemiologe ipak brinu učestala putovanja na relaciji Rožaje - Sarajevo. Doktor Mehmed Kurpejović pedijatar i koordinator za vakcinisanje u rožajskom Domu zdravlja kazao je da je pacijent dobrog opšteg stanja te da mu ovih dana ističe izolacija.

  • Spajić da odluči o kosponzorstvu prijedloga Rezolucije o genocidu u Srebrenici
    on 26/04/2024 at 16:02

    Poslanik Demokratske partije socijalista (DPS) Andrija Nikolić saopštio je da je 35 poslanika Skupštine Crne Gore uputilo je pismo premijeru Milojku Spajiću pozivajući vladu na čijem je čelu, da bez daljeg odgadjanja, donese odluku o kosponzorstvu prijedloga Rezolucije o genocidu u Srebrenici koja će se uskoro naći pred Generalnom skupštinom Ujedinjenih nacija. 

  • "Crna Gora ima istorijsku šansu na EU putu"
    on 26/04/2024 at 15:47

    Crna Gora ima istorijsku šansu na EU putu i vaš primjer može služiti kao inspiracija ostalima, kazao je ministar vanjskih poslova Švedske Tobias Bilstrem, tokom sastanka sa ministrom vanjskih poslova Filipom Ivanovićem. Poručio je da će Švedska nastaviti da pruža političku, finansijsku i ekspertsku podršku reformama koje Crna Gora sprovodi u okviru pregovaračkog procesa.

  • URA formirala Bokešku inicijativu: Boka da se pita
    on 26/04/2024 at 14:58

    Opštinski odbori Građanskog pokreta URA iz Kotora, Herceg Novog i Tivta sinoć su na osnivačkoj sjednici formirali Bokešku inicijativu, kao prvo regionalno tijelo jedne partije u Crnoj Gori.

  • Vlada da saopšti odustaje li od državnog stava o genocidu u Srebrenici
    on 26/04/2024 at 14:24

    Akcija za ljudska prava (HRA) pozvala je Vladu da se hitno izjasni o inicijativi da Crna Gora sponzoriše Rezoluciju Ujedinjenih nacija (UN) o memorijalizaciji genocida u Srebrenici i da saopšti odustaje li od državnog stava o najoštrijoj osudi tog genocida.

  • "Selektivnost Novovića očigledna, ćuti se na očigledne zloupotrebe u Montefarmu"
    on 26/04/2024 at 14:12

    Poslanik DPS-a u Skupštini Crne Gore Mihailo Anđušić kazao je da svakim danom postaje sve očiglednije da "SDT ima dvije vrste naočara" kroz koje gleda kada odlučuje kako postupati u slučajevima koji su predmet njihovog rada. On je upitao i kako drugačije okarakterisati njihov rad ako, između ostalih, vidimo primjer Montefarma, čiji je "katastrofalan nalaz DRI-a proslijeđen tužilaštvu, a da situacija bude još očiglednija, potvrdu svega toga dao je i resorni ministar, u više navrata".

  • Krapović u Budimpešti: Prisustvo EU i NATO značajno za napredak regiona
    on 26/04/2024 at 13:43

    Snažno prisustvo EU i NATO je od ključnog značaja za kontinuiranu stabilnost i prosperitet regiona, poručio je ministar odbrane Crne Gore Dragan Krapović.

  • Spajić: Nećemo dozvoliti hidroelektrane na Tari, Ukrajinci imaju poseban status
    on 26/04/2024 at 12:58

    Nećemo dozvoliti da se rade hidroelektrane na Tari, niti na bilo kojoj drugoj zaštićenoj rijeci, poručio je premijer Milojko Spajić na sastanku u Berlinu sa predstavnicima Odbora za EU poslove Bundestaga.

  • Evropski parlament biće prisutniji na Z. Balkanu
    on 26/04/2024 at 12:48

    Predsjedništvo Evropskog parlamenta (EP) podržalo je uspostavljanje prisustva te institucije na Zapadnom Balkanu, navodi se u novom dokumentu Parlamenta i dodaje da bi to predstavljalo pozitivan signal za region i podržalo ga na putu evrointegracija.

  • Sjednica Odbora povjerenika trajala 19 sati; Ćulafić: Građani taoci
    on 26/04/2024 at 12:28

    Sjednica Odbora povjerenika u Andrijevici trajala je 19 sati. Predsjednik te Opštine Andrijevica Željko Ćulafić saopštio je da su građani taoci Odbora povjerenika, i da već mjesec dana trpe opstrukcije.

  • "Vlada koja nema jasan stav o genocidu u Srebrenici ne treba da postoji"
    on 26/04/2024 at 12:21

    Vlada koju treba ubjeđivati da se u Srebrenici desio genocid ne treba da postoji, poručili su iz Građanskog pokreta (GP) URA.

  • Radnici Željezare prekinuli protest, isplata u ponedjeljak
    on 26/04/2024 at 16:45

    Radnici Željezare prekinuli su protest nakon obećanja direktorice fabrike Nevenke Janković da će martovsku platu primiti u ponedjeljak.

  • U ponedjeljak o zaštiti konkurencije
    on 26/04/2024 at 16:26

    Događaj pod nazivom Dan konkurencije koji Agencija za zaštitu konkurencije organizuje u saradnji sa Ekonomskim fakultetom Univerziteta Crne Gore održaće se u ponedjeljak.

  • Novi Upravni odbor nije smijenio izvršnu direktoricu ŽPCG
    on 26/04/2024 at 15:03

    Odbor direktora Željezničkog prevoza (ŽPCG) nije smijenio izvršnu direktoricu Ilinku Pavićević, potvrđeno je Danu nezvanično iz tog preduzeća. Prema saznanjima tog portala, Odbor je odlučio da se ta tačka makne sa dnevnog reda dok se ne završe finansijski iskazi i izvještaj revizora.

  • O raspodjeli dobiti krajem maja
    on 26/04/2024 at 14:39

    Akcionari Jugopetrola trebalo bi da na redovnoj Skupštini 29. maja donesu odluku o raspodjeli dobiti za prošlu godinu.

  • Zaposlenima u Željezari plate kad se prevaziđe kriza
    on 26/04/2024 at 13:43

    Iz Elektroprivrede Crne Gore (EPCG) saopštili su da je došlo do kašnjenja u realizaciji poslovnih procesa propisanih Ugovorom o poslovno-tehničkoj saradnji sa kompanijom EPCG-Željezara, zbog čega kasni isplata martovskih zarada radnicima. Oni su to kazali nakon što su danas radnici EPCG Željezare protestvovali ispred upravne zgrade tog preduzeća zahtijevajući isplatu marsovske zarade.

  • Blokiran put Podgorica-Cetinje
    on 26/04/2024 at 12:00

    Bivši radnici cetinjske "Košute"blokirali su danas put Podgorica-Cetinje. Blokada će trajati do 15 sati.

  • Krivična VDT-u zbog koncesije u Nikšiću
    on 26/04/2024 at 11:04

    Akcija za socijalnu pravdu (ASP) uputila je Vrhovnom državnom tužilaštvu (VDT) krivičnu prijavu protiv N.N. lica u Ministarstvu energetike i rudarstva, a u vezi sa najavljenom dodjelom koncesije za istraživanje i eksploataciju rude crvenih boksita u "Bloku 4" u Nikšiću, saopštili su iz te nevladine organizacije.

  • Iskoristiti potencijale za saradnju u sektoru pomorstva
    on 26/04/2024 at 09:57

    Privredna komora (PKCG) i Pomorska komora Turske imaju prostora za unapređenje saradnje u sektoru pomorske privrede i turizma, ocijenili su predstavnici tih institucija.

  • Javnim konkursom preko 1,4 miliona eura za nabavku komunalne opreme i projekte iz oblasti e-mobilnosti
    on 26/04/2024 at 09:38

    Fond za zaštitu životne sredine raspisaće u ponedjeljak (29. aprila) četira Javna konkursa za nabavku komunalne opreme i projekte iz oblasti e-mobilnosti, sa ukupnim budžetom od 1.400.000 eura.  

  • Cilj Samita pokretanje regiona
    on 26/04/2024 at 09:38

    ESG Adria Samit, koji je u četvrtak završen u Tivtu, imao je za cilj da pokrene region, saopštila je njegova osnivaćica i izvršna direktorica Sustineri Partnersa, Biljana Brejtvajt.