[#item_full_content]

  • Spajić čestitao novom premijeru Srbije Milošu Vučeviću
    on 03/05/2024 at 18:55

    Crnogorski premijer Milojko Spajić čestitao je predsjedniku Vlade Srbije Milošu Vučeviću izbor na tu funkciju.

  • "Spajićeva Vlada pokazuje netransparentan i ponižavajući odnos prema medijima"
    on 03/05/2024 at 18:49

    Iz Građanskog pokreta URA povodom 3. maja - Svjetskog dana slobode medija kazali su da je Vlada Milojka Spajića napravila veliki korak unazad kada je u pitanju transparentnost. Istakli su da je sloboda medija jedan od osnovnih postulata demokratije i njenog razvoja.

  • Partijski interesi često jači od dobrih zakona
    on 03/05/2024 at 12:40

    Politika u Crnoj Gori nadvladala je pravo, ocjenjuju za Radio Crne Gore pravni eksperti. To pokazuje sve češće predlaganje, te usvajanje Zakona koji ili brzo padaju na Ustavnom sudu, ili imaju više izmjena i dopuna od samog teksta, ili se na kraju povlače, jer se, kako kažu, advokati Branislav Lutovac i Veselin Radulović, donose zbog interesa političkih grupacija. Svi ti zakoni vrijede onoliko koliko i ljudi koji ih primjenjuju, a ukoliko nijesu stručno i profesionalni, zakoni će nam ostati mrtvo slovo na papiru, poručuju Lutovac i Radulović.

  • "Političko rukovodstvo Javnog servisa protivnik svakog kritičara"
    on 03/05/2024 at 12:04

    Današnje izvještavanje RTCG-a, potvrdilo je našu tezu da je političko rukovodstvo javnog servisa beskrupolozni protivnik svakog njegovog kritičara", saopšteno je u reagovanju Demokratske Crne Gore.

  • Očekivanja da Crna Gora 2028. postane članica EU nerealna
    on 03/05/2024 at 11:48

    Očekivanja da Crna Gora 2028. godine postane članica Evropske unije (EU) ambiciozna su i nerealna, ocijenila je docentkinja na Univerzitetu Donja Gorica Nikoleta Đukanović, dodajući da je teško predvidjeti da li će država u junu dobiti Izvještaj o ispunjenosti privremenih mjerila (IBAR).

  • "Želimo da donesemo pozitivne promjene i unaprijedimo kvalitet života u Budvi"
    on 03/05/2024 at 09:11

    Nosilac liste "Za budućnost Budve - Budva, otvoreni grad" Mladen Mikijelj saopštio je da će na predstojećim lokalnim izborima u Budvi ostvariti rezultat koji će donijeti političku stabilnost u gradu.

  • "Nemam sumnje da ćete razvijati najbolje odnose sa regionom"
    on 02/05/2024 at 16:40

    Predsjednik Skupštine Andrija Mandić čestitao je Milošu Vučeviću izbor na mjesto predsjednika Vlade Republike Srbije.

  • "Spajić nema moju podršku da Crna Gora glasa za Rezoluciju o Srebrenici"
    on 02/05/2024 at 12:40

    Predsjednika Demokratske narodne partije Milan Knežević poručio je da premijer Milojko Spajić nema njegovu podršku da Crna Gora glasa u UN-u za Rezoluciju o Srebrenici. Knežević kaže da je o tome obavijestio Spajića.

  • "Pojačava se podrška njemačkih partnera, evropski put sve opipljiviji"
    on 02/05/2024 at 12:03

    Izjava predsjednika Evropskog odbora Bundestaga Antona Hofrajtera da se zalaže za to da Crna Gora postane članica EU do 2026. godine izražava duboko razumjevanje Njemačke za poziciju i rezultate koje postiže naša zemlja. To je saopštio premijer Milojko Spajić.

  • Izbor predsjednika Vrhovnog suda nije uslov za IBAR
    on 02/05/2024 at 10:48

    Izbor predsjednika Vrhovnog suda i izmjene Zakona o finansiranju političkih subjekata nijesu uslov za dobijanje pozitivnog Izvještaja o ispunjenosti privremenih mjerila (IBAR), ali bi rješavanje tih pitanja pojačalo ukupan utisak o spremnosti Crne Gore da uđe u novu fazu pristupnih pregovora. To je u intervjuu agenciji MINA ocijenila ministarka evropskih poslova Maida Gorčević.