BUDVANSKA URA

URA Budva ce od koalicionih partnera, predsjednika opstine, te nadleznog organa za vrsenje upravnog nadzora nad opstinskom ustanovom, zahtijevati hitno preispitivanje rada glavne gradske arhitektice, Komunalne inspekcije i Komunalne policije, ali i preispitivanje i uvid u kompletni postupak izbora direktora JU Dnevni centar za djecu sa smetnjama u razvoju, kazali su danas iz ove partije.

Oni isticu da iznenaduju i pozivaju na oprez sve cesce prituzbe gradana na selektivan pristup u radu, u postupku odlucivanja po zahtjevima za davanje saglasnosti na idejno rjesenje za izgradnju objekata od glavne gradske arhitektice.

“A koji se ogleda u neobjektivnom i pristrasnom odlucivanju na idejna rjesenja koja su cesce u vecoj saglasnosti sa primorskim ambijentom i vise integrisana u prostor od postojecih, vec izgradenih objekata, te u sasvim blagovremenom izdavanju saglasnosti sa jedne strane i nejasnih instrukcija za otklanjanje navodnih nepravilnosti u idejnim rjesenjima pojedinih projekata, te neazurnom rjesavanju po zahtjevima stranaka. Sa druge strane, nijesu zadovoljena ocekivanja u vezi sa radom u posljednje dvije i po godine Komunalne inspekcije i policije, jer grad sve vise lici na neuredeno turisticko mjesto u kojem postaje sasvim normalno da se gradevinski radovi izvode bez isticanja informacija o gradnji, radova tokom nocnih sati i danima vikenda, uz dopustanje saobracanja teske mehanizacije po tek poplocanom i uredenom setalistu na Petrovackoj rivi. Iako su uklonjeni privremeni objekti, Budva izgleda i dalje kao vasariste”, navode iz budvanske URE.

Naglasavaju da posebno zabrinjava nacin sprovodenja postupka izbora direktora JU Dnevni centar za djecu sa smetnjama u razvoju, prvenstveno zbog cinjenice da je javni konkurs sproveden u trenutku kada Upravni odbor radi u krnjem sastavu, jer treci clan nije verifikovan od skupstine, a zatim i zbog iznenadujuce rapidne objave vijesti o izabranom kandidatu nakon nepuna dva sata od sprovodenja intervjua sa kandidatima.

“Cinjenica da se radi o ustanovi koja je od izuzetne vaznosti za socijalnu inkluziju djece sa smetnjama u razvoju i pruzanje podrske njihovim porodicama upucuje da je neophodna posebna paznja prilikom izbora lica koje treba da posjeduje neosporan profesionalni i licni integritet, strucnost i kvalifikacije, te iskustvo u radu ovakvih i slicnih socijalnih institucija, sto je svakako i uslov iz teksta konkursa. Koliko su ovi kriterijumi ispostovani i da li se zaista postupalo u interesu korisnika usluga ove institucije ili su prioriteti dati drugacijim ‘kompetencijama’ OO URA Budva ce ispitati do kraja”, zakljucuju na kraju saopstenja.

0 comments

You must be logged in to post a comment.

 • EPCG: Vodimo kompaniju uspješno, ne bavimo se politikanstvom
  on 24/02/2024 at 21:26

  Elektroprivreda (EPCG) se bavi opštim dobrom, a ne jeftinim politikanstvom, poručili su iz te kompanije. reagujući na navode Demokratske partije socijalista (DPS) da su dešavanja u Elektroprivredi  još jedna lakrdija i nastavak borbe za podjelu plijena unutar vladajućih partija.

 • Tunel Sozina opslužio preko 376 hiljada vozila
  on 24/02/2024 at 14:08

  Tunel Sozina je od početka godine opslužio 376,56 hiljada vozila.

 • Milović: Zaduženje će dodatno izložiti državu
  on 24/02/2024 at 12:29

  Kombinacija zaduženja kod domaćih banaka i dijelom na međunarodnom tržištu, izložiće državu dodatno i pogoršati njenu pregovaračku moć, ocijenio je poslanik Demokratske partije socijalista (DPS), Nikola Milović.

 • Platni promet 1,39 milijardi eura
  on 24/02/2024 at 10:40

  Vrijednost realizovanog platnog prometa za 21 radni dan u januaru iznosila je 1,39 milijardi eura, što je 50 odsto manje nego u decembru, pokazuju podaci Centralne banke (CBCG).

 • Monteput: Ponude za pumpu na auto-putu do 26. aprila
  on 24/02/2024 at 09:47

  Monteput je produžio rok za dostavljanje ponuda za dugoročni zakup državne imovine i izgradnju benzinske pumpe na odmorištu Gornje Mrke na auto-putu Bar-Boljare do 26. aprila.

 • Država da poreski dug naplati oduzimanjem imovine
  on 24/02/2024 at 07:00

  Na “crnoj listi” poreskih dužnika na kraju prošle godine nalazi se 200 kompanija. Njihova dugovanja su preko 170 miliona eura, a u samom vrhu spiska je kineska korporacija CRBC sa dugom od preko 11 miliona eura. Ekonomski analitičar Predrag Zečević za Radio Crne Gore kaže da država ima jednostavan mehanizam da naplati ta potraživanja, jer, tvrdi da ta kompanija ima vrijednu imovinu, nekretnine, te građevinske mašine. Ocjenjuje i da država ima način da naplati i ostala potraživanja, jednostavnom primjenom rješenja od prije deset, 20 ili 30 godina.

 • Izabran novi odbor direktora EPCG
  on 23/02/2024 at 22:38

  Novi Odbor direktora Elektroprivrede Crne Gore (EPCG) izabran je na sjednici Skupštine akcionara EPCG. Novi odbor čine Jovica Milanović, Vladimir Katić, Zoran Miljanić, Milutin Đukanović, Tahir Đonbalaj, Neven Gošović i Simo Jokić. Na konstitutivnoj sjednici Odbora direktora, za predsjednika je imenovan Milutin Đukanović, koji je i do sada obavljao tu funkciju.

 • Nenezić o EPCG: Priču o meritokratiji razrušili kao kulu od karata
  on 23/02/2024 at 20:35

  Poslanik Socijaldemokrata Crne Gore (SD) Branislav Nenezić komentarisao je situaciju oko Elektroprivrede Crne Gore(EPCG) i imenovanja člana odbora direktora tog preduzeća, poručivši da su "odnosom prema upravljačkim strukturama priču o meritokratiji razrušili kao kulu od karata".

 • Gubici, afrički poslovi, Sejšeli...do problema sa Brskovom
  on 23/02/2024 at 16:04

  Koncesije za kopanje rude u Brskovu najprije je dobila firma sa gubicima u poslovanju, krajnji vlasnici su radili na nalazištima cinka i olova u Novom Južnom Velsu, osim u Crnoj Gori pribavljali su rudarske dozvole i u Zapadnoj Africi, u jedom momentu krajnji vlasnik bila je i kompanija sa of-šor destinacije a jedan od direktora rođen je u Bosni i Hercegovini. To pokazuju podaci do kojih je došla NVO Akcija za socijalnu pravdu (ASP).

 • Počela realizacija projekta Zelena tranzicija ženskih biznisa na Balkanu
  on 23/02/2024 at 15:12

  Početak realizacije projekta Zelena tranzicija ženskih biznisa na Balkanu (G-FEB), koji ima za cilj promociju razvoja zelenih vještina među preduzetnicama, obilježen je transnacionalnim sastankom u februaru u Tirani.