DEMOKRATE PORUCUJU

Naucicemo DPS kodifikaciji izbornih zakona, porucuju iz Demokratske Crne Gore.

Iz te partije su ragovali na saopstenje Kluba poslanika DPS-a i kazali da sa tom partijom nece saradivati kao ni OEBS i medunarodna zajednica.

Oni pozivaju DPS da, kako su kazali, umjesto sto manipulisu o krsenju Odluke, odgovore i sebi i javnosti ima li sveobuhvatne reforme bez sveobuhvatnog zakona.

“Da imate zrno moralnog digniteta, ne biste pominjali preporuke OEBS-a nakon sto su vasi predlozi pretrpjeli kanonadu vrlo ozbiljnih primjedaba eksperata OEBS-a. Ako vec barjacite preporukama OEBS-a, izvolite javno obznaniti komentare eksperata OEBS-a ili prestanite da bestidno obmanjujete javnost”, navodi se u saopstenju.

Demokarte ocjenjuju da u DPS-u nijesu shvatili, kako su kazali, ni slovo, ni duh Briselskog plana.

“A i kako bi kad ste ga mimo svoje volje i pod pritiskom prihvatili”, isticu u toj partiji.

Sa Demokratama, kazu, igre nema a DPS-u predvidaju totalni fijasko jer su, kako su kazali, svakim danom sve slabiji.

Predlazu da se sve sjednice radnih odbora odrzavaju uz prisustvo medija.

“Da se sve vidi i da se sve cuje, vasa inferiornost i vasa skandalozna videnja. I da se, konacno, razoblice vase manipulacije o radnim odborima koje govore o mizernom formatu onih koji stoje iza tih jeftinih manipulacija”, kazali su iz Demokratske Crne Gore.

O tome koliko DPS boli kodifikacija, kako su kazali, govori i to sto Gvozdenovic vec odbija da ucini sto je duzan i postupi po Poslovniku i vazecim pravilima i zakaze sjednicu o kodifikaciji.

“Otkrili ste kukavicluk i pokazali od cega vas je strah. Strah vas je rjesenja Demokrata, Demosa i nezavisnog poslanika Rudovica. Koliko vas boli kodifikacija izbornog zakonodavstva, dovoljno govori cinjenica da ste saopstili da za nju nema vremena. Zamislite, nema vremena za nesto sto se zavrsava za 4 dana. Ali, i ovom prilikom cemo vam pokazati kako se radi i nauciti vas kodifikaciji izbornih zakona”, zakljucuju Demokrate.

0 comments

You must be logged in to post a comment.

 • Za četiri godine otkrivena 41 falsifikovana novčanica od 500 eura
  on 26/03/2023 at 06:09

  Od 2019. godine, kada su su centralne banke članica eurozone prestale da štampaju novčanicu od 500 eura, u našoj zemlji je zabilježen 41 falsifikat tog apoena, podaci su Centralne banke Crne Gore (CBCG). U trgovinama u Crnoj Gori ta novčanica je i dalje regularno sredstvo plaćanja.

 • Podržavaju mala preduzeća sa međunarodnim ambicijama 15 godina
  on 25/03/2023 at 14:21

  Evropska mreža preduzetništva /Enterprise Europe Network/ (EEN), kao i MontEENegro konzorcijum koji djeluje u sklopu nje, u cilju podrške malim preduzećima, ove godine obilježavaju 15 godina postojanja.

 • Kroz Sozinu prošlo 550 hiljada vozila
  on 25/03/2023 at 14:04

  Kroz tunel Sozina je u periodu od 17. do 23. marta prošlo 52,41 hiljada vozila, većinom automobila.

 • U Herceg Novom 4,63 hiljade turista
  on 25/03/2023 at 13:53

  U Herceg Novom, prema podacima od četvrtka, boravi 4,63 hiljade turista, 1,74 hiljade više nego u istom periodu prošle godine.

 • "Zakon jednak za sve, pa i za privredna društva u većinskom državnom vlašništvu"
  on 25/03/2023 at 13:11

  Izjave Luke Kotor u vezi sa pružanjem lučke usluge pilotaže u Bokokotorskom zalivu kojima se nipodaštavaju sudske i odluke drugih nadležnih organa, ne idu u prilog očuvanju poslovnog ugleda luke od nacionalnog značaja, saopšteno je iz Ministarstva kapitalnih investicija.

 • Za podsticajne mjere u poljoprivredi 45 hiljada eura
  on 25/03/2023 at 12:00

  Opština Tivat će za podsticajne mjere u sektoru poljoprivrede ove godine opredijeliti 45 hiljada eura.

 • Klikom do trgovine, ali i prevare
  on 25/03/2023 at 06:37

  Od početka godine 11 kupovina preko interneta završilo se prijavom Tržišnoj inspekciji. Nepravilnosti su se odnosile na reklamacije sata, parfema, šminke, garderobe, česme, mašinice za brijanje i drugog, a kupci su tvrdili da dobijeni proizvod nije isti kao sa fotografije. Prijavljivalo se i kašnjenje isporuke, kao i da je cijena koju kurir traži pri dostavi veća od naznačene pri naručivanju. Glavna tržišna inspektorka, Marina Radulović, za Portal RTCG kaže da je, za tri mjeseca 2023. godine, od kurirskih službi oduzeta krivotvorena roba, vrijedna 19.437 eura.

 • Crnogorskom tržištu kapitala predstoje bolji dani
  on 25/03/2023 at 05:59

  Crnogorskom tržištu kapitala predstoje bolji dani, smatra novoimenovani predsjednik Komisije za tržište kapitala Crne Gore (KTKCG) Željko Drinčić.

 • EK podržava modernizaciju puteva i željeznice u CG
  on 24/03/2023 at 14:35

  Za Crnu Goru bila odlična vijest ukoliko se odobri investicioni grant od 75 miliona eura za rekonstrukciju željeznice, kazao je ministar kapitalnih investicija Ervin Ibrahimović na sastanku sa šefom jedinice za Crnu Goru u Direktoratu za susjedstvo i politiku proširenja Majklom Milerom. Miler je istakao težnje EK da snažnije podržava modernizaciju željezničke infrastrukture, budući da u skladu sa „Zelenom agendom“ ovaj vid saobraćaja ima poseban značaj.

 • Nakon dvije godine poslovanja sa gubitkom, u 2022. pozitivan rezultat
  on 24/03/2023 at 13:20

  Nakon dvije godine poslovanja sa gubitkom Hotelska grupa "Budvanska rivijera" AD Budva u 2022. godini ostvarila je pozitivan poslovni rezultat u iznosu od 602.563 eura. To je utvrdio Odbor direktora na danas održanoj XIX sjednici.