BIJELA KUCA POTVRDILA

Bijela kuca je prosle noci potvrdila da nece ucestvovati na sjednici o pripremi formalne optuznice za smjenjivanje predsjednika Donalda Trampa.

Bijela kuca se o tome izjasnila na isteku roka koji joj je odredio Odbor Predstavnickog doma Kongresa SAD za pravosude.

Bijela kuca je taj proces u Predstavnickom domu americkog Kongresa nazvala “saradom”.

“Kao sto znate, vasa istraga o pokretanju optuznice je potpuno neosnovana”, napisao je advokat Bijele kuce Pet Sipoloni u pismu poslaniku Demokrata Dzeriju Nedleru, predsjedavajucem Odbora donjeg domu americkog Kongresa za pravosude.

Bijela kuca koja je do sada odbila da saraduje u istrazi Demokrata o opozivu predsjednika imala je rok do petka uvece da se izjasni da li ce ucestvovati, preko advokata, na sjednici o pisanju zvanicnog predloga Odbora za pravosude za njegov opoziv.

U dva pasusa pisma o tome se izricito ne kaze da Bijela kuca odbija da ucestvuje, ali, po jednom visokom zvanicniku administracije, to jeste znacenje tog teksta, navodi agencija AP.

U pismu advokat Bijele kuce optuzuje Demokrate da “trace vrijeme Amerike” s “tom saradom” i navodi da bi usvajanje zvanicnog predloga za opoziv predsjednika Trampa bilo ravno “nesmotrenoj zloupotrebi vlasti” za sta kriticari optuzuju Trampa.

Sipoloni je u pismu citirao Trampovu Tviter poruku poslatu ranije ove nedjelje: “Ako hocete da me opozovete, uradite to sada, brzo, da mozemo da imamo fer sudenje u Senatu i da nasa zemlja moze da se vrati radu”.

Odluka je donijeta dan posto je predsjednica Predstavnickog doma Nensi Pelosi objavila da je zatrazila od predsjedavajucih odbora koji vode istragu o Trampovim odnosima sa Ukrajinom da pocnu pisanje optuznice zbog “zloupotrebe polozaja”, jer on “ponovo pokusava da kompromituje izbore u sopstvenu korist”.

Glasanje o opozivu bi moglo da u Predstavnickom domu bude prije bozicnog raspusta, te bi, ako tekst tu prode, na redu pocetkom iduce godine bio Senat, gdje vecinu imaju Trampovi Republikanci.

0 comments

You must be logged in to post a comment.

 • Za četiri godine otkrivena 41 falsifikovana novčanica od 500 eura
  on 26/03/2023 at 06:09

  Od 2019. godine, kada su su centralne banke članica eurozone prestale da štampaju novčanicu od 500 eura, u našoj zemlji je zabilježen 41 falsifikat tog apoena, podaci su Centralne banke Crne Gore (CBCG). U trgovinama u Crnoj Gori ta novčanica je i dalje regularno sredstvo plaćanja.

 • Podržavaju mala preduzeća sa međunarodnim ambicijama 15 godina
  on 25/03/2023 at 14:21

  Evropska mreža preduzetništva /Enterprise Europe Network/ (EEN), kao i MontEENegro konzorcijum koji djeluje u sklopu nje, u cilju podrške malim preduzećima, ove godine obilježavaju 15 godina postojanja.

 • Kroz Sozinu prošlo 550 hiljada vozila
  on 25/03/2023 at 14:04

  Kroz tunel Sozina je u periodu od 17. do 23. marta prošlo 52,41 hiljada vozila, većinom automobila.

 • U Herceg Novom 4,63 hiljade turista
  on 25/03/2023 at 13:53

  U Herceg Novom, prema podacima od četvrtka, boravi 4,63 hiljade turista, 1,74 hiljade više nego u istom periodu prošle godine.

 • "Zakon jednak za sve, pa i za privredna društva u većinskom državnom vlašništvu"
  on 25/03/2023 at 13:11

  Izjave Luke Kotor u vezi sa pružanjem lučke usluge pilotaže u Bokokotorskom zalivu kojima se nipodaštavaju sudske i odluke drugih nadležnih organa, ne idu u prilog očuvanju poslovnog ugleda luke od nacionalnog značaja, saopšteno je iz Ministarstva kapitalnih investicija.

 • Za podsticajne mjere u poljoprivredi 45 hiljada eura
  on 25/03/2023 at 12:00

  Opština Tivat će za podsticajne mjere u sektoru poljoprivrede ove godine opredijeliti 45 hiljada eura.

 • Klikom do trgovine, ali i prevare
  on 25/03/2023 at 06:37

  Od početka godine 11 kupovina preko interneta završilo se prijavom Tržišnoj inspekciji. Nepravilnosti su se odnosile na reklamacije sata, parfema, šminke, garderobe, česme, mašinice za brijanje i drugog, a kupci su tvrdili da dobijeni proizvod nije isti kao sa fotografije. Prijavljivalo se i kašnjenje isporuke, kao i da je cijena koju kurir traži pri dostavi veća od naznačene pri naručivanju. Glavna tržišna inspektorka, Marina Radulović, za Portal RTCG kaže da je, za tri mjeseca 2023. godine, od kurirskih službi oduzeta krivotvorena roba, vrijedna 19.437 eura.

 • Crnogorskom tržištu kapitala predstoje bolji dani
  on 25/03/2023 at 05:59

  Crnogorskom tržištu kapitala predstoje bolji dani, smatra novoimenovani predsjednik Komisije za tržište kapitala Crne Gore (KTKCG) Željko Drinčić.

 • EK podržava modernizaciju puteva i željeznice u CG
  on 24/03/2023 at 14:35

  Za Crnu Goru bila odlična vijest ukoliko se odobri investicioni grant od 75 miliona eura za rekonstrukciju željeznice, kazao je ministar kapitalnih investicija Ervin Ibrahimović na sastanku sa šefom jedinice za Crnu Goru u Direktoratu za susjedstvo i politiku proširenja Majklom Milerom. Miler je istakao težnje EK da snažnije podržava modernizaciju željezničke infrastrukture, budući da u skladu sa „Zelenom agendom“ ovaj vid saobraćaja ima poseban značaj.

 • Nakon dvije godine poslovanja sa gubitkom, u 2022. pozitivan rezultat
  on 24/03/2023 at 13:20

  Nakon dvije godine poslovanja sa gubitkom Hotelska grupa "Budvanska rivijera" AD Budva u 2022. godini ostvarila je pozitivan poslovni rezultat u iznosu od 602.563 eura. To je utvrdio Odbor direktora na danas održanoj XIX sjednici.