U JUTARNJEM

Kretanje od 23 sata do 5 više nije zabranjeno, a počeli su da rade ugostiteljski objekati, tržni centri, otvorena su kupališta i plaže. U Jutarnjem će govoriti direktor Zavoda za hitnu medicinsku pomoć u Podgorici Saša Stefanović, PR menadžer šoping-mola Delta City Dragan Perišić i drugi aktuelni gosti.

U okviru kampanje #OstaniDoma, Ministarstvo rada i socijalnog staranja je, uz podršku UNICEF-a, omogućilo svakom djetetu u Crnoj Gori da dobije psihološku podršku i savjete i u vezi s pandemijom koronavirusa putem Nacionalne SOS dječje linije 116-111, svakog dana od 07.00 do 21.00h . Koji pozivi i problemi su karakterisali period za nama, reći će nam Rukovodilac službe za obezbeđenje dostupnosti servisa sa pomoć i podršku djeci i mladima Marina Lekić Barac.

Tržni centri otvoreni su nakon skoro dva mjeseca. Kako je protekao prvi dan, da li su se građani pridržavali svih mjera i šta su najviše kupovali reći će nam PR menadžer šoping-mola Delta City Dragan Perišić.

I Srednja mješovita škola u Golubovcima u školskoj 2020/21. godini otvara vrata učenicima zainteresovanim za novi obrazovni program – Veterinarski tehničar/ka. Najmodernija obrazovna institucija u Crnoj Gori, u ovom trenutku, donosi i još neke novitete kojih nije bilo do sada na području Podgorice. O tome ćemo razgovarati sa direktorom škole Zoranom Klikovcem.

Univerzitet Donja Gorica(UDG) i Studentski Biznis Centar uprkos pandemiji korona virusa organizovali su više tradicionalnih događaja i projekata onlajn. Među njima je i projekat “Zaori dublje, proširi brazde”, koji je treću godinu zaredom okupio preko 100 srednjoškolaca iz svih gradova i svih srednjih škola u Crnoj Gori. Sa organizatorima projekta govorićemo o idejama koje su zainteresovale brojne kompanije u Crnoj Gori koje su spremne da ulažu dalji tok njihovog razvoja.

Crnogorska vizuelna umjetnica Milica Janković sa Cetinja jedna je od devet autora koja se predstavlja u okviru onlajn internacionalne serije izložbi “Home Shut Home” koju je pokrenula italijanska kustoškinja Linda Fossati. O kakvom je konceptu riječ, razgovaraćemo sa umjetnicom putem skajpa uživo.

Prvo međunarodno takmičenje osvojio je sa četrnaest godina i nastavio da osvaja još osamnaest godina. Danas ga smatraju jednim od vodećih gitarista i kamernih muzičara nove internacionalne scene. Svirao je u najvećim koncertnim salama širom svijeta, a svoj muzički fokus usmjerio je na razvoj novih djela za gitaru kroz pisanje sopstvenih transkripcija baroknih i klasičnh djela. Naš gost putem skajpa uživo iz Njemačke biće naš proslavljeni umjetnik, gitarista i profesor gitare Goran Krivokapić.

Koleginica Ajda Šufta uživo izvještava iz Bara. Ona će nas informisati o besplatnoj školi sportskog ribolova, a posjetiće i jedan plažni bar.

Putopisac Edin Krnić vodi nas u Iran, u selo Karanać – mjesto rođenja sunca, staro preko 4.000 godina.

U redovnoj rubrici “Ukusi jutra” šefica kuhinje Slađana Šoć pripremaće novi specijalitet.

U Jutarnjem i servisne informacije, aktuelnosti, priče sa terena i redovne rubrike.

Urednica i voditeljka: Marija Razić

Urednica redakcije Jutarnjeg programa: Milica Babić

e-mail: jutarnjivikendom@ rtcg.org, jutarnji@rtcg.org

Broj telefona redakcije: 020 224 991

0 comments

You must be logged in to post a comment.

 • Prijem povodom Dana nezavisnosti SAD
  on 25/06/2024 at 20:56

  Ambasada Sjedinjenih Američkih Država organizovala je u Podgorici svečani prijem povodom Dana nezavisnosti, nacionalnog praznika te zemlje. Prijem je okupio veliki broj crnogorskih zvaničnika, članova diplomatskog kora, predstavnika političkih partija, pravosudnih, kulturnih i drugih institucija...

 • "Logično je da se rezolucija o Jasenovcu usvoji, biće sastanaka sa Spajićem"
  on 25/06/2024 at 18:41

  Demokratska narodna partija (DNP) ne ucjenjuje nikoga i ne uslovljava nikoga, ali bi bilo sasvim bilo prirodno i logično da se Rezolucija o Jasenovcu usvoji, smatra poslanik DNP-a Vladislav Bojović.

 • Berane: Rotacija ili vanredni izbori?
  on 25/06/2024 at 18:35

  Očigledna je kriza vlasti u Beranama. Sjednica lokalnog parlamenta nije održana zbog nedostatka kvoruma. Na sjednici je trebalo da se desi dogovorena rotacija na mjestu predsjednika opštine, te da umjesto Vuka Todorovića iz Nove srpske demokratije bude izabran Damjan Ćulafić iz Demokrata.

 • DPS Berane: Svjedočimo političkom mešetarenju i samovolji pojedinaca
  on 25/06/2024 at 17:56

  Predsjednik opštinskog odbora Berane Miro Nedić kaže da su ovih dana u Beranama na snazi političko mešetarenje, dominacija ličnih interesa i samovolja pojedinaca.

 • Spajić: Razmišljamo o rebalansu budžeta
  on 25/06/2024 at 17:11

  Realizacija tekućih projekata ide brže nego što je predviđeno, kazao je premijer Milojko Spajić i dodao da zbog toga razmišljaju o rebalansu budžeta kako bi dodatna sredstva opredijelili za kapitalne projekte.

 • Milatović traži mišljenje za pet ambasadora
  on 25/06/2024 at 16:47

  Skupštinski Odbor za međunarodne odnose i iseljenike trebalo bi početkom jula da se izjasni o petorici kandidata za ambasadore Crne Gore. Predsjednik države Jakov Milatović uputio je skupštinskom Odboru pet predloga kandidata za ambasadore, kako bi Odbor o njima dao mišljenje.

 • Mandić: Moj glavni zadatak na evropskom putu je očuvanje mira
  on 25/06/2024 at 15:14

  Svi čvrsto vjerujemo da je Crna Gora naredna članica EU, a to će biti biti snažna poruka ohrabrenja za ostale zemlje kandidate, a posebno za bivše republike Jugoslavije, saopštio je predsjednik Skupštine Andrija Mandić.

 • Mugoša: Optužbe Mandića na račun opozicije nekorektne i neutemeljene
  on 25/06/2024 at 14:00

  Objašnjenje razloga zbog kojih je sjednica parlamenta već četvrti put odgođena a koje je saopštio predsjednik Skupštine Andrija Mandića, šef Kluba poslanika SD-a u crnogorskom Parlamentu Boris Mugoša smatra nekorektnim i neutemeljenim.

 • "Od strateške je važnosti da Crna Gora otpočne ključne infrastrukturne projekte"
  on 25/06/2024 at 13:47

  Od strateške je važnosti da naša zemlja otpočne i nastavi ključne infrastrukturne projekte poput nove dionice auto-puta Bar-Boljare, rekonstrukcije pruge Beograd-Bar i valorizacije Luke Bar, kako bi se stvorili uslovi za što bolju povezanost i privredni razvoj Crne Gore i cijelog regiona, saopštio je predsjednik Skupštine Andrija Mandić.

 • DPS: Kriza vlasti u Danilovgradu
  on 25/06/2024 at 12:21

  Ukupna situacija u Crnoj Gori, a posebno kriza vlasti u Podgorici direktno se odražava i na funkcionisanje vlasti u Danilovgradu, tvrde iz Demokratske partije socijalista u tom gradu.